A+ A A-

Stichting Autocross Eelde-Paterswolde

<

saepDe autocross van Eelde is ontstaan in het jaar 1985. Een groep autocrossvrienden hebben toen een autocross georganiseerd voor autocrossers uit Eelde-Paterswolde en uit buurtgemeenten. In 1988 is de Stichting Autocross Eelde-Paterswolde officieel opgericht.

Sinds 1999 worden de twee autocrossen in Eelde verreden. Hier beschikt de organisatie over een perceel weiland, waar de crossbaan op ligt. Verder worden de naast gelegen percelen gebruikt als rennerskwartier en voor publiek en parkeerterrein. De eerste autocross wordt altijd een week voor de TT in Assen en de tweede autocross rondom 20 augustus verreden. Stichting Autocross Eelde-Paterswolde organiseert de zogenaamde vrije autocrossen voor zowel heren als dames.

Voor meer informatie, ga naar de website van Stichting Autocross Eelde-Paterswolde

De Kikkerbar-Drieluik en Stichting Autocross Eelde-Paterswolde

De Kikkerbar-Drieluik biedt vanaf het ontstaan van de autocross in Eelde ruimte aan het bestuur van Stichting Autocross Eelde-Paterswolde. Ook werd in het begin de prijsuitreiking gehouden in het café, later is deze festiviteit verplaatst naar het autocross terein. De inschrijvingen voor beide crossen vinden echter wel plaats in Kikkerbar-Drieluik, dit is op een vrijdagavond ongeveer 6 weken voor de wedstrijddag. Tenslotte organiseert Anne Arends ieder jaar voor alle medewerkers een gezellig feest met een warm en koud buffet.

Bedankt voor het scrollen ;)

© Kikkerbar-Drieluik | Alle rechten voorbehouden.